De la Serna ha assegurat que el nou projecte és més ambiciós i que incorporarà un accés de doble via, amb ample internacional i ibèric. El traçat dels raïls serà paral·lel al riu Llobregat i obligarà també a modificar els accessos viaris a la infraestructura, que també acumulen retards des del 2014.

Foment ha estat prudent a l’hora de donar un termini perquè el projecte encara necessita la declaració d’impacte ambiental, cosa que dificulta marcar-hi una data per a la finalització.

Rodalies surt de la crisi

El ministre de Foment també ha donat xifres positives sobre els resultats de Rodalies a Catalunya. Íñigo de la Serna ha dit que el servei ha crescut per sobre de la mitjana espanyola i ha arribat als 122 milions d’usuaris, amb un increment de cinc milions de passatgers. Amb tot, ha assegurat que “Rodalies ha sortit de la crisi”.

Un ministre al port

Durant la roda de premsa un periodista ha preguntat al ministre de Foment si la seva presència al port es deu a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. El ministre ha tret importància a la qüestió i ha dit que és usual que un ministre visiti les infraestructures que depenen del seu ministeri. Tot i això, betevé ha comprovat que fins ara cap ministre de Foment no havia assistit mai a una presentació anual de resultats del Port de Barcelona.