Els participants han hagut de superar els 10,7 quilòmetres de recorregut que hi ha fins a la meta, situada a la plaça de Catalunya. Des d’aquest punt també ha sortit la cursa, que ha avançat pel carrer d’Aragó, la plaça d’Espanya, Montjuïc i també passa per l’interior de l’Estadi Olímpic. Els dorsals dels atletes populars han incorporat un xip per calcular el temps exacte que ha fet cadascú, una mesura que es va implementar per primer cop l’any passat i que va tenir molt èxit.

La cursa ha obligat a tallar diferents carrers i a modificar el recorregut de 33 línies d’autobús. Per tot plegat, TMB ha recomanat utilitzar el metro per moure’s per la ciutat. Amb 64.656 participants, aquesta és la prova més multitudinària d’Europa i la segona al món, per darrere de Hong Kong, que va reunir 74.000 corredors en una cursa popular al gener. Tot i així, el nombre d’assistents aquest any a Barcelona és molt inferior als 81.000 de l’edició anterior.

Una de les característiques principals d’aquesta cita és que hi pot participar tothom qui ho vulgui perquè no és obligatori fer-la corrent. Hi ha gent que fa tot el recorregut caminant, d’altres en patins, i també qui hi fa córrer les mascotes. D’aquesta manera, la cursa es converteix en una trobada festiva en família en què és freqüent veure infants amb els pares.

L’esdeveniment també és una excusa per llançar missatges reivindicatius, i molts no dubten a portar pancartes per fer visible la seva causa.