Aquest matí, per facturar les maletes, calia paciència. Cues interminables a la Terminal 1. Avui és un dels dies de més moviment de l'estiu a l'aeroport del Prat. Aquest diumenge s'hi duran a terme més de 900 operacions aèries. Això suposa una oferta de més de 150. 000 seients. Durant aquests dies els vols xàrter també han augmentat. N'hi haurà gairebé 500, un 39% més que l'any passat. Les destinacions més sol·licitades, les habituals: Illes Balears, Amsterdam, Londres i París. I fora d'Europa, Moscou i Tel Aviv. Moltes famílies aquest matí començaven les vacances de veritat. "Marxem cap a Palma amb la família uns dies de vacances. Ja toca!" "Marxem a Sicíl·lia, Palerm, amb la nòvia del meu fill. El meu marit és d'allà." Un dels motius pel qual avui hi havia tanta gent a l'aeroport és que l'operació sortida ha coincidit amb el final de les vacances de juliol de molts viatgers. La zona d'arribades era plena a vessar. "Hem estat uns dies a Grècia. Tot molt bé!" "Venim de Madrid, hi hem passat dues setmanes i ara acabem les vacances a Barcelona." L'aeroport ha funcionat amb normalitat, tret de retards en alguns vols de la companyia Air Europa a causa d'una caiguda del sistema de facturació. "Fa dues o tres hores que som aquí i la cua no es mou. Ningú no ens diu res." Minuts abans d'agafar l'avió, foto al número del vol de la pantalla d'informació. D'aquí, a les xarxes socials per fer dentetes als que es queden a casa.

Avui és un dels dies de més moviment de l’estiu a l’aeroport del Prat. Aquest diumenge s’hi duran a terme 912 operacions aèries. Això equival a una oferta de més de 150.000 seients que, en la seva majoria, avui van plens. Per tant, milers de persones que al llarg d’aquest diumenge han de passar per l’aeroport. Les que han de facturar l’equipatge s’estan trobant amb cues importants, així que sempre convé anar-hi amb prou antelació.

Entre els que marxen de vacances, les destinacions més demandades són les Balears, Amsterdam, Londres, Moscou i Tel Aviv. Durant aquests dies els vols xàrter també han augmentat: des divendres passat i fins al cap de setmana vinent, n’hi haurà 494, un 39% més que l’any passat.

Però un dels motius pel qual avui hi ha tanta gent a l’aeroport és que l’operació sortida coincideix amb el final de les vacances de juliol de molts viatgers. La zona d’arribades també és plena a vessar.

L’aeroport ha funcionat amb normalitat, tret de retards en alguns vols de la companyia Air Europa a causa d’una caiguda del sistema de facturació.