Acabar el viatge a Barcelona no formava part dels plans dels més de 2.000 passatgers que viatjaven a bord del creuer Norwegian Pearl, de la companyia Norwegian Cruise Line. De forma inesperada han vist com les seves vacances, que van començar al nord d’Europa i que culminaven el 5 de juliol al port de Civitavecchia (Roma), han acabat abruptament al Port de Barcelona. El motiu: una avaria en el motor del vaixell que no se sap quant trigarà a reparar-se ha impedit que dimarts salpés a les 17 hores (havia arribat a les 7 h), com tenia previst fer. Per tant, segueix atracat des de fa més de dos dies a la terminal A del Moll Adossat del Port.

Les contrapartides que els ha ofert la companyia no han evitat que les xarxes socials s’hagin omplert amb les queixes dels afectats.

A banda dels passatgers que ja estaven a bord també hi ha hagut reaccions dels qui el 5 de juliol iniciaven a Roma les vacances de dues setmanes. Aquest creuer, de 2.700 passatgers, també ha estat cancel·lat perquè el vaixell, que és el mateix, encara no estarà reparat.

La companyia va fer arribar un comunicat als passatgers afectats en què els oferia diverses alternatives per minimitzar els inconvenients de la cancel·lació del creuer. Els va proposar poder restar el que quedava de viatge a bord del vaixell ancorat al Port de Barcelona. Altres opcions que els han donat és la possibilitat de viatjar fins a Roma i des d’allà tornar als seus països d’origen o poder fer-ho directament des de l’Aeroport de Barcelona-el Prat. A banda, a tots els passatgers afectats els retornaran la meitat del cost del creuer i també els donaran un descompte del 50 % per a futurs creuers que vulguin contractar amb la companyia.