Els treballadors del metro acusen TMB de no respectar els acords pactats el darrer mes d’agost i han demanat una reunió amb la direcció de l’empresa aquest dijous. Ambdues parts es veuran el divendres 13 d’abril per intentar resoldre les diferències. El comitè d’empresa amenaça de trencar les relacions laborals si no se solucionen els conflictes oberts.

El fantasma de la vaga torna a planar sobre el metro de Barcelona. Els treballadors acusen l’empresa de no respectar prop d’una quarantena d’acords establerts en el conveni col·lectiu. Després d’una reunió d’urgència, TMB i el comitè es trobaran per mirar de resoldre les diferències el proper 13 d’abril. El president del Comitè d’Empresa de Metro, Aitor García, ha demanat un “exercici de responsabilitat” a TMB: “Avui la pilota és a la teulada de la direcció i si no ho fan seran els únics responsables, des de l’any passat no s’estan solucionant els problemes”, ha dit.

És per això que els representants dels treballadors amenacen de “suspendre les relacions laborals” si no canvia la situació i deixar en mans de l’assemblea de treballadors les possibles mobilitzacions, una situació que arriba després que el 2017 deixés 12 jornades de vaga de metro els dilluns. El mes de juliol es va signar el nou conveni col·lectiu, fet que va suposar el final d’un llarg conflicte. Ara, aquesta ferida es podria reobrir si no es calmen les tensions entre TMB i el comitè d’empresa.