La Guàrdia Urbana ha denunciat 367 conductors a Barcelona per incomplir el confinament municipal durant el cap de setmana. Dissabte es van detectar 165 infraccions, i diumenge, 202. També es van registrar 56 infraccions del toc de queda nocturn entre les 22 hores de diumenge i les 6 hores de dilluns.

Les restriccions de mobilitat vigents per frenar l’augment de contagis de coronavirus limiten la mobilitat entre municipis, almenys fins al 17 de gener. Per evitar els desplaçaments injustificats, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han activat diversos controls per fer complir les restriccions.

Un dels controls instal·lats aquest diumenge al matí ha vigilat la sortida de Barcelona per la ronda del Litoral a l’altura de Montjuïc. Tot i que els agents han fet alguna denúncia puntual, la majoria d’usuaris aturats tenien una causa justificada per desplaçar-se i, per tant, complien amb les restriccions de mobilitat. “Vaig a buscar el meu fill. Tinc la custòdia compartida i avui l’he d’anar a recollir”, ha explicat un usuari.

Controls als accessos dels Parcs Naturals

El temporal de neu d’aquest cap de setmana ha atret alguns curiosos que volien veure l’estampa d’una Catalunya nevada o simplement anar a jugar amb la neu. Els cossos policials també han reforçat els controls als accessos als parcs naturals i als municipis afectats per aquest temporal. Recorden que “anar a veure la neu en un altre municipi no és una opció”.