Consulta vaga metro

(ACN/redacció) Els treballadors del metro de Barcelona han estat cridats aquest divendres a votar si accepten continuar negociant el canvi de contractació que proposa TMB i si suspenen la vaga parcial convocada per a l’11 de gener, el dia de tornada a l’escola. La consulta ha estat organitzada per cinc dels vuit sindicats del comitè d’empresa, UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM, que aposten per desconvocar l’aturada.

Els treballadors voten si accepten la proposta que va sortir de les negociacions amb la mediació del Departament de Treball, que implica desconvocar la mobilització, continuar parlant dels canvis en els contractes i reobrir les negociacions del nou conveni, paralitzades des l’octubre.

CGT, SO i CIM aposten per la vaga

Les organitzacions que impulsen l’aturada – CGT, SO i CIM – han demanat que votin “no” i han titllat la votació de “simulacre” muntat amb l’empresa “amb nocturnitat i traïdoria”.

Segons els sindicats, el principal motiu de la convocatòria de vaga és la intenció de TMB de canviar els models de contractació. Un fet que podria afectar els actuals treballadors temporals que amb aquests canvis podrien no acabar accedint a un contracte indefinit.

Votació fins a les 10 de la nit

S’hi han establert dos locals de votació, un al local del comitè d’empresa a l’estació de Santa Eulàlia i un altre a la Sagrera. Els 3.500 treballadors poden votar fins a les 10 de la nit. Per tant no se sabrà si els treballadors del metro de Barcelona faran vaga fins a ben bé quarts d’onze de la nit. Fins poc després de les cinc de la tarda ja havien passat pels locals de votació més de 800 persones, segons la UGT.

Quines serien les aturades l’11 de gener?

La mobilització de dilluns està planejada durant tres torns: entre la una i les tres de la matinada; de set a nou del matí i de quatre a sis de la tarda. El personal d’administració està cridat a seguir l’aturada entre les 9.30 h i les 11.30 h.