La inauguració de l’estació de Ciutat de la Justícia, a la Línia 10 Sud, ha estat molt celebrada pels veïns de l’Hospitalet de Llobregat. És la setena parada d’aquesta línia del metro, que es va estrenar el setembre del 2018, i la segona que passa per l’Hospitalet.

La Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet feia anys que reclamava l’arribada del metro a aquesta zona, on fins ara només hi passaven els Ferrocarrils (FCG) i diferents línies d’autobús. El president de la FAVH, Manuel Piñar, assegura que les dues parades de l’L10 Sud que passen per la ciutat eren necessàries.

“Ens va molt millor perquè abans sempre havíem d’anar fins a la parada de Santa Eulàlia (L1) i d’aquí estem més a prop ja que vivim al costat”

Entre els primers usuaris que han trepitjat la nova estació hi havia veïns que viuen a la vora i que, fins ara, si volien agafar el metro, la parada més propera era Santa Eulàlia, de la Línia 1 del metro: “Ens va molt millor (la parada de Ciutat de la Justícia) perquè abans sempre havíem d’anar fins a la parada de Santa Eulàlia (L1) i d’aquí estem més a prop ja que vivim al costat”, ha celebrat una veïna.

D’altra banda, entre els primers passatgers també hi havia curiosos i fanàtics del metro, com un bloguer que escriu sobre la xarxa del suburbà i un youtuber que penja fotografies al seu compte de les novetats que hi ha a la infraestructura. Fins i tot s’hi han acostat russos que treballen en el transport públic i que s’han interessat per veure com funciona aquesta línia.