El conductor que va atropellar greument un jove de 25 anys fa dues setmanes al carrer de la Diputació, a la Dreta de l’Eixample, es va saltar el semàfor i no va frenar abans de xocar. És la conclusió que recull l’atestat policial de la Guàrdia Urbana sobre l’accident a Barcelona, al contingut del qual ha tingut accés betevé. Fins a tres testimonis asseguren que el cotxe, de color blanc, anava a una velocitat d’entre 30 i 60 km/h, mentre que a Diputació la velocitat màxima permesa és de 30 km/h. Les mateixes persones expliquen que el conductor no va fer cap maniobra per esquivar el noi ni tampoc va frenar i afirmen que la víctima va creuar pel pas de vianants i en el moment de l’accident el seu semàfor estava en verd.

El conductor assegura que el sol va impedir-li la visió

Segons l’atestat, el conductor, que va donar negatiu en el test d’alcoholèmia i drogues, explica que en el moment dels fets el reflex del sol i la brutícia del parabrisa va dificultar-li la visibilitat i no va veure si el seu semàfor estava en verd o en vermell. També assegura que en el moment en què creuava la intersecció del carrer de la Diputació amb el carrer de Pau Claris, instants abans de l’impacte, va veure que els cotxes de Pau Claris arrencaven. També diu que no va saber amb què havia impactat fins que no va veure la víctima estesa a terra.

Diverses càmeres van enregistrar els moments previs i posteriors a l’accident

Les imatges de les càmeres de seguretat que hi havia a la zona van enregistrar els moments previs i posteriors a l’accident, però no el moment de l’impacte perquè un objecte tapa just l’indret on es va produir. Segons l’atestat, a les imatges es veu com tres vianants que estaven esperant juntament amb la víctima per creuar intenten accedir a la calçada però s’adonen que un cotxe s’acosta a gran velocitat i sembla que tiren enrere, mentre que el jove atropellat continua caminant, amb el semàfor en verd, sense veure el turisme.

El jove continua ingressat en estat crític

La família del noi atropellat s’ha personat com a acusació particular en la causa, que s’està investigant als jutjats. A conseqüència de l’accident, el jove va ingressar a l’Hospital de Sant Pau, on continua en estat crític a l’UCI, i es tem per la seva vida.

L’atropellament es va produir el 26 d’octubre al carrer de la Diputació a la cantonada amb Pau Claris. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l’avís de l’atropellament a les 16:.59 h i fins al lloc de l’accident s’hi van traslladar dues unitats medicalitzades i una de comandament.

A principis d’octubre es va produir un altre atropellament de dos germans menors a l’avinguda de Vallcarca. En aquest cas, la conductora va ser detinguda per homicidi imprudent perquè doblava el límit permès a la prova d’alcoholèmia.