El comptador de bicis de la plaça de Tetuan està dissenyat per detectar els vehicles de mobilitat personal (VMB), però falla sovint. Això és el que afirmen els usuaris, que alerten que no comptabilitza els patinets la major part de les vegades.

Patinet circulant pel carril bici

El comptador de bicis de la plaça de Tetuan s’ha avariat en més d’una ocasió

L’Ajuntament confirma que l’aparell s’ha avariat quatre cops des que es va col·locar el maig del 2011, fa més de 10 anys. Aquest gener van substituir-lo per un de nou, perquè no es podia reparar, però des de llavors ha tornat a fallar.

El comptador de bicis registra el pas dels vehicles
Els sensors estan al carril bici

Els veïns dubten que pugui ser efectiu, perquè els resultats d’un dia per l’altre són molt dispars, com assegura el president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, Jaume Artigues. Afirma que d’un dia per l’altre hi pot arribar a haver una diferència de milers de bicis.

D’altres, com la Cristina Santanton, veïna de la zona, opinen que el comptador és una bona iniciativa… sempre que funcioni.

Tenir aquests dispositius i que no funcionin gairebé mai tampoc no té gaire sentit, no?”
Cristina Santanton, veïna

El comptador de bicicletes registra una mitjana de més de 5.000 bicicletes diàries

Tot i que el comptador registra una mitjana de més de 5.000 bicicletes diàries, en la majoria de casos no detecta els patinets ni tampoc altres vehicles de mobilitat personal. Aquest és un punt de conflicte entre usuaris de bicicleta i vianants.

Hi ha moments de flux intens de bicicletes

Els ciclistes consideren que no és una informació rellevant per circular, però sí per a la gestió de la mobilitat. Pel que fa al nombre de VMP, no cruen que tingui gaire influència en l’ús de la bicicleta, segons explica Òscar Sanchís, ciclista.

Barcelona és tan gran que no saps si aquell número representa més o menys per a tu”
Òscar Sanchís, ciclista

En canvi, per al Diego tindria sentit si en els punts on es detecta més flux de bicicletes s’hi posessin més aparcaments. Tot i que fins ara, l’existència del comptador li havia passat desapercebuda.

M’havia fixat en l’hora més que res, però en el comptador de bicicletes la veritat és que no”
Diego, ciclista.
El comptador també informa de l’hora i la temperatura

A Barcelona hi ha 234 comptadors, però estan soterrats

A Barcelona hi ha 234 comptadors com aquest, però estan soterrats. En aquest cas, les dades són accessibles per internet.