La 22a trobada de la mesa de negociació ha donat fruits. El Comitè d’Empresa de Metro i la direcció de TMB han arribat a un preacord per desencallar la negociació del nou conveni. El document presentat aquest divendres inclou un increment salarial de l’1 % a compte del nou conveni, que suposaria uns 32 euros bruts al mes per a cada treballador. Si el 31 de maig de 2017 hi ha acord, aquest complement s’incorporarà al salari base i si no, els treballadors el continuaran cobrant fins que es pacti el nou conveni.

Mentrestant, l’empresa garanteix la ultractivitat del conveni anterior prorrogat i que no es produirà cap canvi organtizatiu sense acordar-ho amb els sindicats. TMB també es compromet a substituir totes les baixes i cobrir les jubilacions. D’entrada, l’empresa contractarà immediatament 60 treballadors i farà que molts contractes parcials actuals passin a ser a temps complert.

El document, que la plantilla valorarà en dues assemblees dijous vinent, estableix un marc de pau social que permet continuar avançant en la negociació del conveni col·lectiu. Comitè i direcció es donen de temps fins al 31 de maig de l’any vinent. Durant aquest termini, no es podran convocar vagues d’empresa (si n’hi haguessin, es desactivarien les millores anunciades). Per tant, si l’assemblea de treballadors hi dóna el vistiplau, es podrien desconvocar les aturades previstes entre el 30 de maig i el 2 de juny coincidint amb el Primavera Sound.

Tres vagues en tres mesos

Arran del conflicte laboral del metro, en els darrers tres mesos hi ha hagut tres convocatòries de vaga. La primera va ser coincidint amb el Mobile World Congress, amb dues jornades de vaga parcial, el 22 i el 24 de febrer. Amb les negociacions encallades, els treballadors van fer una crida a una segona vaga parcial el dissabte 2 d’abril, quan es va jugar el Barça-Madrid al Camp Nou. Les aturades més recents van ser el 26 i el 27 d’abril.