L’Ajuntament ha començat les obres al carrer de Mont d’Orsà per millorar la seguretat de la via, ja que té dos carrils de circulació molt estrets. Per això, crearà dos passos elevats i dos al nivell de la calçada i eliminarà una de les dues fileres d’estacionament -se suprimiran una quarantena d’aparcaments de cotxes- entre la plaça de Vallvidrera i el carrer de Romaninar. La decisió ha posat en peu de guerra els comerciants de Vallvidrera, que fa 30 anys que demanen al consistori més places d’estacionament al centre del barri.

La zona comercial es troba a la plaça de Vallvidrera i els entorns. La majoria de clients són veïns que viuen allunyats del centre, ja que Vallvidrera és un barri amb una orografia muntanyosa i una població molt dispersada, i molts veïns es veuen obligats a desplaçar-se en cotxe per anar a comprar.

Els comerciants, molt preocupats

“Al final, la falta d’aparcament farà desaparèixer el comerç a Vallvidrera”, explica preocupat el Daniel de Simón, president de l’Associació de Comerciants de Vallvidrera. Els veïns tenen problemes per estacionar o parar el cotxe per comprar als comerços de la plaça de Vallvidrera i els entorns, explica Simón. “La gent va on és més fàcil aparcar, per això molts clients decideixen anar directament a les grans superfícies que hi ha a Sant Cugat perquè a Vallvidrera els costa aparcar”, afegeix en Frederic Carapuig, farmacèutic.

Molts veïns de Vallvidrera també estan en contra de l’eliminació d’aparcament: “Si la gent no pot parar per comprar aquí, marxa a comprar fora i les botigues cada vegada perden més i això no pot ser. Necessitem botigues perquè, si no, no és barri”, diu Francisca Pinar, veïna.

El pàrquing soterrat que mai va arribar

Els comerciants de la zona fa 30 anys que demanen més aparcament a l’Ajuntament. En tots aquests anys s’han mobilitzat, han instaurat una zona d’estacionament de 30 minuts i han proposat la solució definitiva d’un pàrquing públic soterrat a la plaça de Pep Ventura, que actualment encara demanen.

El pàrquing va ser un projecte que el consistori va considerar però que no va tirar endavant perquè no es van vendre la seixantena de places de pàrquing del total de 120, que demanava l’Ajuntament com a condició per construir-lo. Per la seva banda, el districte de Sarrià – Sant Gervasi va habilitar una vintena de places d’aparcament a un solar prop de la plaça de Vallvidrera, que els veïns critiquen perquè és de difícil accés.