Després d’unes obres… unes altres. Una part de l’avinguda Diagonal encadenarà els treballs d’ampliació d’un col·lector amb la connexió del tramvia a partir del mes de març. Tenint en compte que les primeres van començar el novembre del 2020 i que les del tramvia no acabaran fins a finals del 2023, el tram entre el carrer de Girona i el passeig de Sant Joan sumarà en total més de tres anys de treballs al carrer.

Diversos comerciants de la zona consultats per betevé han assegurat que afronten amb resignació aquesta etapa d’obres després del cop que va suposar la pandèmia i, després, les obres del col·lector. “Amb l’esperança que es compleixin les dates d’acabada, que diuen 2023 i després serà 2026″, diu amb ironia Iaaac Salero, de Sueños Descans. Des de Vegans & Bio, Maria Zurera apunta que “són obres que s’han de fer per millorar la ciutat, però afecten negativament la botiga”.

En Josep Bruguera, administrador del taller Piaggo Centre Diagonal, entre el passeig de Sant Joan i Roger de Flor, assegura que des que van començar els treballs del col·lector “la facturació ha caigut un 70 % i ja només falten ara les obres del tramvia”. L’Antoni Cruz, que viu a la mateixa Diagonal, explica que aquests últims mesos ha sentit molt soroll i que, fins i tot, s’ha hagut de posar cascs per no sentir-lo.

Tramvia de Glòries al carrer de Girona, el 2024

Amb les obres del col·lector, el tronc central de la Diagonal va quedar tallat (totalment o parcialment) des del carrer de Roger de Llúria fins a Aragó. La primera fase per connectar el tramvia afectarà de forma simultània el tram entre Glòries i el carrer de Girona. Els treballs començaran la setmana del 7 de març i s’allargaran durant 21 mesos, amb la previsió de posar en marxa aquest tram a principis del 2024.