Barcelona començarà a sancionar des d’aquest dimarts els vehicles més contaminants, és a dir, aquells que no disposin de l’etiqueta mediambiental de la DGT que els permet circular per la zona de baixes emissions. Les multes havien de començar a imposar-se a partir de l’1 d’abril, però la pandèmia va obligar a endarrerir-les fins a aquest 15 de setembre. Es calcula que el veto afectarà uns 50.00 vehicles, que suposen un 20 % del parc mòbil de Barcelona.

Primeres sancions, per a cotxes i motos

Les primeres sancions, que poden anar dels 100 fins els 1.803 euros, seran només per a cotxes i motos particulars sense etiqueta que circulin per la ZBE de dilluns a divendres entre les 7 i les 20 h. Per tant queden al marge les furgonetes, els camions i els autocars que tenen una moratòria i no els començaran a multar fins a l’abril del 2021.

200 càmeres controlaran els vehicles

Per tal de controlar que es respecti la normativa, 200 càmeres, una seixantena de les quals a l’interior de la nostra ciutat, captaran la matrícula dels vehicles i avisaran el conductor de la infracció. Es calcula que aquests dispositius podran llegir un milió i mig de matrícules diàries.

Autoritzacions per als vehicles contaminants

Els vehicles sense etiqueta disposaran de 10 autoritzacions anuals per entrar puntualment a la zona de baixes emissions. Aquest permís tindrà un cost de dos euros, tot i que hi ha previstes bonificacions per a les rendes més baixes.