La implantació del darrer tram del Bicivia, un projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per connectar amb bicicleta la plaça d’Espanya de Barcelona amb Molins de Rei, ha generat un conflicte entre municipis metropolitans i embussos de trànsit considerables, tal com denuncien els veïns, taxistes i comerciants de la zona.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat, Andrés Quílez, explica a betevé que la pacificació de la carretera de Collblanc acaba fent un coll d’ampolla en l’encreuament entre els carrers de Llobregat, carretera de Collblanc, travessera de les Corts i Sant Ramon Nonat. La implantació d’un carril únic de circulació per la travessera se suma a la prohibició als vehicles privats d’accedir a la carretera de Collblanc, per on ara només poden circular vehicles de transport públic o mercaderies, bicicletes i patinets.

El resultat és que els vehicles que es volen incorporar del carrer de Sant Ramón Nonat a la travessera de les Corts “no poden sortir”, segons explica Quílez, perquè “quan canvia el semàfor es troben un embús i no poden avançar”. Entre les sis i les set de la tarda la situació es torna caòtica, segons els veïns, que demanen que es tingui en compte que a la zona hi conflueixen tres escoles, sis línies d’autobús i el Mercat de Collblanc.

Transportistes i comerciants, també damnificats

Alguns transportistes de la zona expliquen que les àrees destinades a la càrrega i descàrrega “les han fetes més petites” i que ara és més complicat poder lliurar o recollir comandes.

Els taxistes lamenten que pel Bicivia encara hi passen vehicles que ja no tenen l’autorització de passar i que això complica molt la circulació.

La solució passa per Esplugues, segons els veïns

Els veïns han denunciat els fets a l’audiència pública del districte de les Corts aquest setembre i tenen el suport del regidor, que vol iniciar una ronda de reunions amb la resta de municipis afectats.

Demanen que la solució sigui desviar els vehicles que volen entrar a Barcelona des de la rotonda d’Esplugues, que enllaça tant amb la Diagonal com amb les rondes.