tall R3 Rodalies
Foto: Laura Busquets (ACN)

A partir d’aquest diumenge, 16 de juny, es normalitzarà la circulació de les línies R3, R4 i R7 de Rodalies, afectades per un robatori de coure el 12 de maig coincidint amb les eleccions a Catalunya. Les obres de reparació de la subestació elèctrica de Montcada Bifurcació, malmesa pel robatori, acabaran dissabte, un mes abans del previst segons ha informat Adif.

En els treballs de reparació hi han participat 120 professionals d’Adif i empreses especialitzades en senyalització que, entre d’altres, han verificat les instal·lacions i substituït 2.000 metres de cable cremat. També s’han canviat tots els elements de seguretat i energia del centre de control de Montcada Bifurcació i s’han reemplaçat les alimentacions d’energia sostretes.

6,3 milions d’euros en reparacions

Segons Adif, el cost de les reparacions s’eleva fins als 6,3 milions d’euros. Tot i això, Adif continuarà ara amb la reparació amb altres actuacions sense alterar la circulació dels trens.

El robatori del cable de coure d’alimentació de la catenària, el passat 12 de maig, va provocar una descàrrega elèctrica en els elements de control del trànsit ferroviari a l’estació de Montcada Bifurcació. L’incident va causar danys importants en el sistema de senyalització i enclavaments a la xarxa de Rodalies. Tot i que part de servei es va recuperar de manera progressiva, durant un mes la circulació de trens habitual de les línies R3, R4 i R7 encara no s’ha pogut recuperar del tot.