carril bici carrer arago

Des d’aquest dimarts, els ciclistes ja poden travessar Barcelona pel carril bici d’Aragó. Així, podran circular entre l’avinguda Meridiana (el Clot) i el carrer de Tarragona (Hostafrancs) sense haver de desviar-se, en línia recta. El carril bici nou té una longitud total de 4,8 quilòmetres i l’Ajuntament vol que es converteixi en un eix principal per als usuaris de la bicicleta.

Aquest diumenge ja es va posar en funcionament un primer tram del carril bici d’Aragó, entre el passeig de Gràcia i el carrer de Tarragona. Les obres van començar a mitjans de novembre, i la infraestructura ha suposat una reordenació de la calçada d’Aragó. En concret, s’ha restat un carril al trànsit rodat al llarg de tot el carrer i en alguns punts s’han reubicat els contenidors i les zones d’aparcament.

21 km de carrils bici nous aquest 2020

Més enllà del tram al carrer d’Aragó pròpiament dit, aquest carril bici connecta amb la xarxa per a bicicletes que hi ha a la rambla de Guipúscoa. I no només això, sinó que la intenció és que en un futur pugui connectar amb Badalona, passant per Sant Adrià de Besòs. En paral·lel, l’Ajuntament ha implantat 21 km de carrils bici aquest 2020 i aviat s’hi hauran de sumar els 3,6 km del carril bici del passeig de la Zona Franca.