Amics de la Bici i el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) han criticat la intenció de l’Ajuntament de crear un carril limitat a 30 km/h als carrers més amples perquè bicis i cotxes hi circulin barrejats. Albert Garcia (Amics de la Bici) ha explicat que aquesta mesura s’ha implantat a altres ciutats espanyoles “a les quals no es vol prioritzar la bici”. Per això, ha dit que “és vergonyós que Barcelona ara agafi models de ciutats antibici”.

Per la seva banda, Carles Benito (president del BACC) ha avisat que aquests tipus de carril compartit “no serviran per promoure l’ús de la bicicleta”, sinó tot el contrari. En aquest sentit, ha reiterat que la millor solució per incorporar els ciclistes a les vies ràpides és “resoldre-les amb un carril bici segregat i protegit”.

Davant de la mesura plantejada al Pla de Mobilitat Urbana 2024 (a la qual totes dues entitats ciclistes s’oposen), Amics de la Bici i el BACC creuen que l’Ajuntament ha fet passos enrere pel que fa a l’impuls de la bici: “No és tornar enrere, és anar a la prehistòria”, ha sentenciat Albert Garcia.