És una de les darreres imprudències greus i perilloses pel que fa a la circulació viària a la ciutat. L’acció va passar a tres quarts de cinc de la matinada del 17 de juliol, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va trobar un ciutadà estranger que circulava amb una bicicleta motoritzada per la ronda del Litoral en sentit Llobregat. Els agents el van escortar fins a una sortida i el van multar amb 90 euros, que pagats a l’instant van passar a ser-ne 45. Segons la policia, però, es tracta d’accions aïllades.

Alguns dels ciutadans que protagonitzen accions temeràries a les rondes i sense un vehicle autoritzat, ho fan malgrat que a les vies d’accés hi ha una senyalització clara que indica que no hi poden circular els peatons, les bicicletes, els ciclomotors i els camions que transporten mercaderies perilloses.

Un altre cas similar va succeir a principis d’any, quan un altre ciclista va ser gravat també a la ronda del Litoral pedalant a tocar d’un autobús per aprofitar-ne el rebuf i va arribar a circular a 80 quilòmetres hora. Aquesta mateixa setmana també hem pogut veure un home baixant amb una cadira de rodes pel carrer de Muntaner, tot i que només podia transitar per la vorera. Els infractors són difícils de sancionar perquè no acostumen a dur matrícula i, per tant, la policia només els pot sancionar si se’ls enxampa “in situ”.