operacio sortida sant joan c-58

Aquest dilluns, 26 d’abril, acaba el confinament comarcal, que va entrar en vigor el 9 d’abril, just després de Setmana Santa. Per tant, el Procicat permet de nou ampliar la mobilitat a tot el perímetre de Catalunya. Tot i això, de moment, la mesura s’aplicarà només durant set dies, fins al 3 de maig.

El confinament per vegueries, descartat

Des que es van iniciar les restriccions per la covid i les limitacions de la mobilitat a Catalunya, hem viscut tot tipus de confinaments. Durant la desescalada de la primera onada va ser per regions sanitàries. Més tard, a la segona onada, es va optar per un confinament comarcal entre setmana, que passava a ser municipal els caps de setmana. En la tercera onada es va anar més enllà i es va aplicar un confinament municipal de tota la setmana. 

Ara, s’especulava amb la possibilitat d’un confinament per vegueries o per regions sanitàries, però finalment s’ha descartat. Per tant, el govern ha optat per aixecar les restriccions i permetre la mobilitat per tot el territori, gràcies a la millora de les dades epidemiològiques de Catalunya.

Continua el confinament perimetral

El que es manté des de fa mesos és el tancament perimetral de Catalunya. Tot i això, es permeten els desplaçaments a Andorra. Malgrat tot, el govern català demana la ciutadania que eviti anar-hi, si no és necessari.

Comença la desescalada a Catalunya

L’aixecament del confinament comarcal coincideix amb l’inici de la desescalada a Catalunya, que inclou el relaxament d’algunes de les restriccions vigents fins ara. Per exemple, es permet la reobertura de la restauració dels centres comercials i de les botigues de més de 800 metres quadrats o la tornada a les classes presencials de batxillerat i cicles formatius.