El carril bici del carrer de Tarragona baixarà de la vorera a la calçada. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de cara al proper mandat. Amics de la Bici, però, demana anar més enllà i garantir la continuïtat del vial de la plaça d’Espanya a la dels Països Catalans.

Tres carrils bici sense connexió

A la plaça dels Països Catalans, davant de l’estació de Sants, hi conflueixen els carrils bici de NumànciaJosep Tarradellas i Tarragona però no estan units entre si. “La intersecció és complicada, solucionem-la, però no fent passar la bicicleta per pasos de vianants on molestem o posant fases semafòriques en les quals ets l’últim i et passes dos minuts esperant mentre passen cotxes a tota velocitat”, defensa Albert Garcia, membre d’Amics de la Bici.

Menys cotxes a la plaça dels Països Catalans

Segons el portaveu de l’entitat ciclista, una forma de garantir la continuïtat dels carrils bici que conflueixen a la plaça dels Països Catalans o a la plaça d’Espanya seria eliminar el volum de vehicles que passen per aquesta zona: “El que han de fer és canviar aquesta cruïlla, que és una autopista de cotxes, llavors seria indiferent com es fes el carril bici”.

L’Ajuntament reconeix que el carril bici del carrer de Tarragona és un dels pocs de la ciutat que encara estan situats a la vorera i per motius de seguretat cal baixar-ho a la calçada. Tot i això, la regidora del districte, Laura Pérez, reconeix la necessitat de garantir la continuïtat del carril ciclista tant a la plaça d’Espanya com a la del Països Catalans. Pérez explica que la proposta municipal és només un avantprojecte i que cal negociar amb els usuaris de la bicicleta per trobar el màxim consens possible a l’hora de dissenyar el projecte definitiu.