Els treballs del nou carril bici de la Gran Via, que unirà la plaça d’Espanya amb la de les Glòries, continuen. En alguns trams ja s’han delimitat nous espais per als ciclistes. Són les zones avançades per a bicicletes, les conegudes com a bikebox. Serveixen perquè els ciclistes se situïn davant dels cotxes en un semàfor i puguin girar a la dreta amb més seguretat quan el carril bici es troba a l’esquerra.

Actualment hi ha més d’una cinquantena de zones avançades per a bicicletes a tota la ciutat. Les entitats ciclistes demanen més àrees com aquesta. “Els cotxes queden darrere de l’usuari. Per tant, veuen quan surten que tenen allà un vehicle, que és el més feble. És una zona avançada que permet donar-li permeabilitat a la bicicleta”, explica Carles Benito, membre de Bicicleta Club de Catalunya (BACC).

Els ciclistes veuen amb bons ulls les zones avançades per a bicicletes, però lamenten que alguns conductors de cotxe i motoristes continuen ocupant aquests espais. Alguns ho fan per desconeixement; d’altres, sabent que es tracta d’àrees reservades per a ciclistes. Fins i tot s’hi han pogut veure autobusos trepitjant l’espai.