Fa setmanes que està enllestit i, tot i que encara no passa ni un ciclista, el carril bici del carrer de la Mineria ja ha provocat queixes entre veïns i comerciants. Diuen que la reducció de l’espai per a vehicles (ara n’hi ha un sol carril) ha col·lapsat el carrer.

Des de l’Associació de Comerciants de la Marina afegeixen que el districte no els ha preguntat la seva opinió sobre el disseny d’aquest vial per a bicicletes, que consideren massa ample. També reclamen una zona de càrrega i descàrrega al carrer de la Mineria, entre el passeig de la Zona Franca i la plaça de les Matemàtiques.

Què provoca els embussos?

Segons el districte, la intenció de l’Ajuntament amb aquest carril és reduir el volum de cotxes que utilitzen el carrer de la Mineria com a drecera entre el passeig de la Zona Franca i la Gran Via. Diuen, però, que molts conductors es resisteixen a fer el canvi i això és el que provoca els embussos.

Malgrat tot, reconeixen que s’han de fer alguns ajustos per fer el pas de vehicles més fluït. Entre les mesures, hi ha la regularització dels semàfors, la creació d’una zona de càrrega i descàrrega on demana l’associació de comerciants del barri i la supressió d’un aparcament per a motos que ara dificulta la incorporació dels vehicles al carrer de la Mineria.