El cotxe perdrà el monopoli de l’accés a la capital catalana des d’Esplugues. El nou carril bici interurbà entre els dos municipis s’estrenarà a principis d’estiu. Els operaris hi treballen des de l’estiu del 2016 i ara mateix estan en la fase d’adequació del sol que hi haurà sota la capa d’asfalt. El termini original era acabar-lo el mes de maig, però s’endarrerirà uns dos mesos perquè s’han retocat alguns aspectes del projecte original, entre d’altres l’amplada del camí, que inicialment havia de ser de 3,8 metres s’ha ampliat a 4,5 metres.

El carril bici bidireccional discorrerà al costat del camí per a vianants. Els espais se senyalitzaran per millorar-ne la convivència. “Ho farem amb senyalització horitzontal i també amb panells als extrems que permetin explicar el mode d’ús i així intentar generar el menor conflicte possible”, explica el cap d’obres d’Espai Públic de l’Ajuntament, Carles Chico. A més, la construcció s’està fent amb criteris sostenibles: el mur que sosté la plataforma per on discorrerà la via s’ha fet amb pedres reciclades de la demolició d’aquesta i d’altres obres, es respecta tant com és possible la vegetació actual i també s’està plantant nova vegetació per incrementar els espais d’ombra.

Aquest carril bici forma part de l’aposta de l’Ajuntament per la bicicleta i aquest mandat pretén gairebé triplicar els quilòmetres de carrils bici a la ciutat. Unir Barcelona amb els municipis de l’entorn és també part d’aquesta estratègia, segons la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal: “No només hem de fer una xarxa coherent dins de la ciutat sinó que ens hem de preparar per unir-nos amb altres municipis amb els quals no hi ha cap distinció urbana, la bicicleta ha de poder passar d’un municipi a l’altre de manera fàcil i còmoda”.

Aquesta serà la primera via ciclable interurbana a acabar-se, tot i que ja hi ha altres projectes en procés de licitació per comunicar la ciutat amb Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, la Zona Franca i Santa Coloma de Gramenet.