L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) millorarà la connexió per a bicicletes i vianants entre Barcelona i Esplugues de Llobregat amb un carril que seguirà el traçat de l’avinguda Diagonal i l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues, fins al barri de Finestrelles.

La construcció de la via -que disposa d’una inversió d’uns 880.000 € aportats pels ajuntaments d’Esplugues i Barcelona i l’AMB- preveu reduir la distància, el pendent i el desnivell acumulat entre els municipis. Segons l’AMB, la nova via unirà Esplugues amb el campus universitari de la Diagonal en menys de 30 minuts i dotarà la ciutat d’un enllaç entre l’avinguda Diagonal i el Parc de Collserola.

El nou tram es troba encara en fase de projecte i no hi ha encara cap calendari definit per a l’inici de les obres.

La nova via vol esquivar les dificultats de connexió que suposen els carrils de sortida de Barcelona i el nus viari de la ronda de Dalt, que no permeten transitar amb facilitat entre les dues ciutats.

Paral·lelament, l’AMB també està estudiant la implantació d’un carril bus i carril bici a l’antiga carretera comarcal C-245 per connectar Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà.

300 quilòmetres de carril bici

A més, l’Àrea Metropolitana ha editat una Guia de la Bicicleta amb informació sobre carrils bici, carrils verds i estacions de BiciBox i Bicing dels municipis metropolitans.