Del dia 11 al 18 d’octubre és la Setmana de la Mobilitat a Barcelona. A l’entrevista del ‘BTV notícies matí’, el tresorer del Bicicleta Club de Catalunya, Carles Benito, ha explicat les demandes dels ciclistes a la ciutat.

Benito apunta que hi ha hagut un creixement espectacular dels ciclistes, d’un 15,5 % en els darrers quatre anys, però que utilitzen bicicleta privada. Aquest increment, explica, ha estat en detriment dels usuaris del Bici i reclama més impuls d’aquest servei.

Una altra mesura que reclamen, des del Bicicleta Club, és el trasllat de les estacions que hi ha disponibles a la ciutat de bicicletes elèctriques. Benito explica que serien més útils als barris de muntanya, com el d’Horta.

Per una altra banda, i malgrat que són actuacions que l’Ajuntament ja ha dut a terme, creu necessari tornar a treballar al carril bici de la plaça Joan Carles I. Apunta que falten mesures per a la mobilitat en direcció sud, que, diu, té greus problemes amb els semàfors. El carril bici de Drassanes tampoc no el convenç ja que ha trobat problemes en les fases semafòriques i perquè el carril no té accés a tots els carrers.

Una altre carril que, segons Benito, cal millorar és el del carrer de Londres. Apunta que és de doble sentit i no té l’amplada suficient. Diu que totes aquestes mesures són importants i vaticina que “en menys de cinc anys Barcelona començarà a tenir problemes per l’augment de ciclistes”.

Benito diu que, des de l’Ajuntament, hi ha bona disposició per discutir noves mesures per al bon ús de la bicicleta i apunta que es reuniran abans que acabi aquest 2015.