Nova jornada de vaga de Vueling per reclamar millores laborals i salarials. Com a conseqüència de l’aturada del personal de cabina de l’aerolínia, la companyia ha cancel·lat 28 vols a l’aeroport de Barcelona-el Prat aquest diumenge, 64 al conjunt de l’estat. Això vol dir que un 83% dels avions que s’havien d’enlairar o aterrar des de la nostra ciutat funcionaran amb normalitat.

91 % dels viatgers tenen alternativa de viatge

Segons informa Vueling en un comunicat, un 91% dels viatgers afectats per la vaga convocada pel sindicat Stavla tenen una alternativa de viatge, és a dir, han estat reubicats en un altre vol o han rebut el reemborsament dels diners.

Vaga a Vueling des de l’1 de novembre

La protesta del personal de cabina de Vueling va començar l’1 de novembre, coincidint amb el pont de Tots Sants. El sindicat que convoca la vaga, Stavla, denuncia que des d’aleshores no hi ha hagut “cap acostament ni proposta que permeti solucionar el conflicte”. Per això, divendres passat la plantilla de Vueling es va manifestar a la Terminal 1 de l’aeroport.

Les aturades es repetiran cada divendres, diumenge i dilluns des de l’1 de novembre del 2022 al 31 de gener del 2023. A banda, també hi haurà aturades els dies 6 i 8 de desembre, el 24 de desembre, el 31 de desembre i el 5 de gener.