A l'Aeroport de Barcelona - el Prat avui s'ha viscut una nova jornada de retards i cancel·lacions. En aquesta ocasió, el motiu ha estat una vaga general a França, que també han seguit els controladors aeris d'aquest país. Això ha afectat els vols amb origen o destinació França i també d'altres que en travessaven l'espai aeri. En total, a Barcelona-el Prat s'han cancel·lat 36 vols, la majoria de la companyia Ryanair, tot i que també Vueling i Air France han hagut d'anul·lar-ne. La segona vaga de controladors francesos en 10 dies se suma als problemes que encara continua provocant el tancament de l'aeroport belga de Zaventem, inoperatiu des dels atemptats de dimarts passat. Una nova prova per a la paciència dels viatgers. "Al vol d'anada ja vam tenir probleme amb la companyia i ara al vol de tornada malauradament hem tingut aquesta mala sort de trobar-nos amb la vaga de controladors francesos. Amb dos hores de retard. No hi podem fer res." Els problemes a l'aeroport s'allargaran fins a les sis del matí.

La vaga va començar ahir a les 10 h i s’allargarà fins demà a les sis del matí. Es tracta de la segona aturada dels controladors francesos en 10 dies. La recomanació és que tothom que havia de viatjar a França, o també a altres destinacions amb aquestes aerolínies, es posi en contacte amb la seva companyia, si encara no ha estat avisat. Aquesta incidència se suma al fet que encara no surten ni arriben vols a Brussel·les, ja que l’aeroport de Zaventem continua tancat.

Algunes afectacions a Rodalies

Pel que fa al transport ferroviari, les línies d’alta velocitat funcionen sense cap afectació. A Rodalies, en canvi, l’R11 finalitza el trajecte a Portbou en lloc de fer-ho a Cervera de la Marenda. A la tarda, l’R3 tampoc no arribarà a França i es quedarà a Puigcerdà en lloc d’anar a la Tor de Querol.