“No corris. Viu més”. Aquest és el títol del nou anunci que ha presentat el Servei Català de Trànsit, i que forma part de la nova campanya per reduir les morts a la carretera. Segons dades oficials, els catalans corren un 20 % més del que marquen els límits de velocitat. Això fa que els accidents augmentin el risc que hi hagi víctimes.

La velocitat és la causa principal de mort en el 14 % dels accidents

Si bé la velocitat agreuja les conseqüències en tots els accidents, i deixen ferits més greus o menys, en el 14 % dels sinistres és la causa principal de mort. Per això, Trànsit té com a objectiu conscienciar tots els conductors sobre la importància de respectar la velocitat establerta.

Les excuses per autoeximir-se, el principal problema

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recordat que tenir pressa, estar eufòric o trist, o tenir algú esperant l’arribada del conductor no són excuses per incrementar la velocitat i passar el límit permès. Buch ha estat clar i concís: “El ciutadà ha de prendre una decisió: córrer o viure”. A l’anunci s’expliquen molts motius pels quals es pot córrer, i la gran majoria són molt quotidians. Per tant, la campanya no només interpel·la els conductors més agosarats, sinó que ho fa a tota la població. Des de la Generalitat i a través de situacions tan corrents esperen que la gent prengui consciència per tal d’evitar les morts a la carretera.

L’anunci: “No corris. Viu més”