L'estiu és l'època de l'any amb més morts i ferits per accidents a les carreteres. Per això el Servei Català de Trànsit ha volgut presentar ara una campanya per alertar sobre les imprudències al volant. A través de dues històries que recorren a l'impacte de la duresa emocional, Trànsit demostra com un conjunt de decisions errònies i imprudents acaben amb un accident mortal. I les conseqüències es podrien haver evitat si no s'hagués anat amb presses, si s'hagués instal·lat el sistema de retenció infantil als nens o si no s'hagués begut abans de conduir. JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Cada conductor pot triar abans de conduir i durant la conducció què pot fer per prevenir l'accident. És una campanya que no deixarà indiferent ningú." En el que va d'any hi ha hagut 61 accidents amb 83 víctimes mortals a la xarxa viària catalana. Unes xifres que representen un descens del 22 % respecte a 2010. Ara bé, per a Trànsit és insuficient perquè el pla de seguretat viària marcava com a objectiu una reducció del 30 % a finals d'aquest any. Per combatre la sinistralitat, la campanya publicitària s'acompanya d'altres mesures, com controls policials o la instal·lació de més radars.

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit han engegat una campanya de prevenció d’accidents amb el lema “Al volant, tria el bon camí”, amb la intenció de reduir el nombre de sinistres aquest segon semestre de l’any. L’acció posa l’accent, de forma impactant, en la importància de prendre les decisions correctes a l’hora de conduir.

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit han engegat una campanya de prevenció d’accidents amb el lema “Al volant, tria el bon camí”, amb la intenció de reduir el nombre de sinistres aquest segon semestre de l’any. Posa l’accent en la importància de prendre les decisions correctes a l’hora de conduir.

La campanya mostra dues històries diferents, en què els protagonistes prenen decisions equivocades com agafar el mòbil mentre condueixen, no posar-se el cinturó de seguretat o beure abans d’agafar el cotxe. D’aquesta manera es vol reforçar el missatge que les tries que es fan abans i durant la conducció poden tenir conseqüències irreversibles.

En aquests primers mesos de 2016 el nombre d’accidents i de morts s’han reduït respecte als del mateix període de l’any passat. La campanya “Al volant, tria el bon camí” es difondrà per ràdio, televisió i premsa des d’avui fins que s’acabi l’any.