Sota el lema “Mobilitat segura entre la bici i el TRAM“, Tramvia de Barcelona presenta una nova campanya amb l’objectiu de millorar la seguretat i la convivència entre aquests dos mitjans de transport. Per aquest motiu, els dies 11, 14 i 16 d’aquest mes de gener s’organitzen una sèrie de trobades en les quals els educadors del BACC ofereixen consells i reparteixen material informatiu i braçalets fosforescents als ciclistes que circulen habitualment pels carrils bici més propers a la xarxa del TRAM.

Ser visibles i senyalitzar les maniobres

Els consells per evitar situacions de risc són que els ciclistes vagin sempre ben equipats, portin timbre i llums per ser més visibles, evitin fer maniobres sobtades i senyalitzin sempre els girs i les aturades. A més, el BACC també recomana accedir al TRAM pels passos senyalitzats i, si el tramvia va molt ple, esperin el comboi següent.

La campanya neix arran de l’increment del nombre de persones que es mouen per la ciutat amb bicicleta i altres ginys mecànics. Al TRAM es té el convenciment que ambdós mitjans de transport tenen molts punts en comú, com per exemple la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Però també consideren que la relació entre els ciclistes i el tramvia presenta marges de millora, sobretot pel que fa a la seguretat i la convivència.

Divisió d’opinions entre els ciclistes

Els usuaris de bicicleta tenen diverses opinions sobre la seguretat entre el TRAM i aquest vehicle de dues rodes a la ciutat. En aquest sentit, una part dels ciclistes creu que la senyalització és bona i, per això, la circulació és segura. D’altra banda, altres usuaris opinen que hi ha algun punt de la ciutat en la qual caldria millorar la mobilitat amb el tramvia, sobretot en encreuaments.