Fins a 20 entitats de tot Catalunya en defensa de la qualitat de l’aire han engegat la campanya “Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat¨ per exigir a les administraccions que l’ús del vehicle privat es redueixi dràsticament un cop s’acabi el desconfinament pel coronavirus.

L’Anna Pérez, responsable de la campanya, explica que l’objectiu és arribar als nivells màxims de contaminació que exigeix l’OMS i que això vol dir reduir el trànsit rodat fins a un 50 % respecte al que era abans del confinament a Barcelona.

Carrils bus d’accés a Barcelona i reduir velocitat a tota la ciutat

D’idees en tenen moltes, com ara pacificar i reduir les velocitats de circulació de tota la ciutat, dedicar més del 30 % de l’espai públic als vianants i les bicis, reforçar el transport públic amb més freqüències i convertir carrils cotxe en carrils bus als accessos de Barcelona (com la C-58 o la B-23).

Segons Pérez, l’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa mesures que van en aquesta direcció, però afirma que s’ha de fer “un pla de xoc més radical“. Assegura que en els pròxims dies es programaran accions simbòliques per exemplificar aquestes propostes.

D’entre les entitats que s’han adherit a la campanya hi ha Eixample Respira, BACC, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, l’Associació per la Promoció del Transport Públic, Fridays for Future Rebel.lió o Extinció Barcelona.