De les 22 víctimes mortals en accidents de trànsit a Barcelona de l’any 2019, més de la meitat, 14, van ser motoristes. Reduir aquestes xifres de sinistralitat és un dels objectius principals de la campanya que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el RACC i les 11 empreses de moto compartit que operen a la ciutat.

Actualment hi ha 7.000 llicències de “motorsharing” a Barcelona. Tot i aquest increment, aquest servei encara no ha registrat cap accident mortal a la ciutat, el que s’atribueix, en part, a l’ús generalitzat de ciclomotors elèctrics que tenen la velocitat limitada a 50 km/h.

“En moto zero riscos, fica-t’ho al casc!”

La campanya de sensibilització, que també va adreçada als motoristes amb vehicle privat, porta per lema “En moto zero riscos, fica-t’ho al casc!”. Es tracta de promoure actituds responsables com evitar el consum d’alcohol i drogues, i utilitzar degudament la identitat digital quan es fa ús del servei de moto compartida. També recorda algunes normes com la d’aparcar a les places habilitades a la calçada, i a les voreres només si tenen més de tres metres d’amplada.

L’Ajuntament també vol promoure els beneficis que aporta el “motorsharing” a la mobilitat de la ciutat, com ara el descens de la contaminació i també del soroll.