Barcelona se suma a la llista de ciutats on Cabify vol facilitar el desplaçament de les persones que es vulguin vacunar de la covid. La companyia ofereix 10.000 viatges gratuïts per anar al centre de vacunació massiva de Fira de Barcelona. També està previst ampliar-ho al Camp Nou quan Salut activi aquest punt de vacunació.

El vicepresident d’Assumptes Públics de Cabify, Mariano Silveyra, ha explicat que és una campanya finançada amb recursos propis que permetrà “reactivar l’economia posant en marxa els conductors”.

Més de 70 punts de vacunació a Barcelona

La campanya, que ha començat aquest dimarts, s’allargarà fins al 30 de setembre. Per beneficiar-se’n només cal introduir el codi VACUNA2 i sol·licitar un viatge en la categoria Cabify Lite que tingui com a origen o destinació aquest punt de vacunació. El codi valdrà per dos viatges, anada i tornada, a realitzar en els propers 30 dies. La companyia ofereix un descompte màxim de 15 euros per trajecte (30 en total), que es descomptaran de l’import total del trajecte si aquest és superior.

La gent gran i les persones amb síndrome de Down, prioritàries

Cabify vol que aquesta campanya faciliti especialment els desplaçaments dels col·lectius amb més dificultats per desplaçar-se, com la gent gran, amb problemes de mobilitat o les persones amb síndrome de Down. De fet, s’ha fet en col·laboració amb entitats com EmancipaTIC, CEOMA i Down España, per facilitar-los que es puguin descarregar l’aplicació i beneficiar-se dels trajectes. El vicepresident d’Afers Públics de Cabify, Mariano Silveyra apunta que la companyia “vol facilitar que tothom es pugui vacunar”.

Fins ara, més de 15.000 persones ja han fet aquests viatges gratuïts en set ciutats espanyoles on s’havien instal·lat prèviament a centres de vacunació massiva de la covid.

Crítiques dels taxistes a la campanya

Des de la plataforma Elite Taxi no han volgut valorar la campanya, tot i que qüestionen el moment en què es fa, quan falten només dos dies per la protesta del sector del taxi contra les VTC. El portaveu de la plataforma, Alberto Álvarez, ha explicat a betevé que creu que “facin aquestes ofertes just quan ens mobilitzem, és per contrarestar el missatge dels taxistes”. En aquest sentit, ha afegit que “quan nosaltres demanem que es compleixi la llei, ells es posen a regalar viatges”. Álvarez questiona també “d’on treuen tants diners.”