zbe barcelona 2022

L’eurocomissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, defensa les zones de baixes emissions com a mesura per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aire. En resposta a una pregunta de l’eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun enviada al març després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava la zona de baixes emissions de Barcelona, Sinkevicius apunta que els estats han de donar suport a plans que milloren la qualitat de l’aire “amb mesures adequades” per evitar que se superin els límits de contaminació.

En aquest sentit, l’eurocomissari remarca que les mesures contra la contaminació han de tenir en compte que el sector del transport és el que més contribueix a les emissions. “Les mesures més comunes adoptades a tota la Unió Europea per reduir les concentracions d’NO2 se centren en la planificació i gestió del trànsit, la millora del transport públic, la gestió dels llocs per aparcar, la reducció dels límits de velocitat, les zones de baixes emissions i els canvis modals en el transport”, assenyala l’eurocomissari.

La Comissió Europea va portar el 2019 Espanya davant els tribunals per la contaminació a Barcelona, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental i Madrid.

Janet Sanz: “La ZBE ha de tirar endavant”

La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha reaccionat a la defensa de la ZBE a l’Eurocambra i en una piulada al seu perfil de Twitter ha apuntat que “tirar enrere la ZBE seria un error” perquè “ens hi juguem la salut”.