Ha estat una de les millors notícies d'un dilluns al matí: el Bicing torna a funcionar. Durant el cap de setmana, els usuaris han hagut de buscar alternatives per als trajectes que habitualment fan en bicicleta. "Coger el metro." "M'ha tocat anar en metro i pagar." El servei, però, ja es va reestablir ahir a la tarda en període de proves. Tot plegat, per renovar el sistema informàtic amb l'última tecnologia. Els canvis permetran més estabilitat en la comunicació entre les estacions i el servidor central. A més, el servei és ara un 30% més ràpid en la lectura de dades. SÒNIA RECASENS, alcaldessa accidental "Aquest canvi del sistema informàtic ha de suposar, per una banda, per part de l'abonat, que a partir d'ara tindrà més agilitat a l'hora de desenganxar la bicicleta, d'alliberrar-la i utilitzar-la, i podrà tenir també més grau de seguretat quan deixi la bicicleta quan ja hagi finalitzat el servei". Unes millores que els usuaris mateixos valoren positivament. XAVIER LAGUNAS "Sí, de tant en tant em sortien mogudes d'aquestes que tornaves la bici, et deia que no l'havies tornat i havies de trucar... La veritat és que sí: si tot això ho hem solucionat, ha valgut la pena." Un cop fets aquests canvis, ara l'objectiu se centra a com reduir el cost anual que suposa per a l'Ajuntament el Bicing, uns 15 milions d'euros. SÒNIA RECASENS, alcaldessa accidental "Per nosaltres, per l'Ajuntament, això és un cost molt excessiu i estem estudiant fórmules per rebaixar aquest cost. Entre d'altres, passaria per inserir publicitat al servei de bicicletes." També s'està valorant obrir el servei als turistes, tot i que aquesta mesura suposaria haver de reforçar el Bicing, per exemple, durant els mesos d'estiu. En el que va d'any, els usos del servei han crescut un entre un 30 i un 40%.

Després del període de proves del cap de setmana, Clear Channel, l’empresa que gestiona el Bicing, ha comprovat que el nou programari s’ha instal·lat correctament a totes les estacions. Des de les cinc d’aquest matí, els usuaris han pogut tornar a utilitzar les bicicletes tal com comunica la pàgina web del Bicing.

El nou sistema informàtic aporta més fiabilitat a la gestió del servei i una comunicació més estable entre els servidors i les estacions. A més a més,  l’aturada d’aquests dies ha permès la renovació del Centre de Processament de Dades (CPD), que permetrà millorar la seguretat de grans volums de dades.