La moratòria ha estat un dels temes protagonistes del programa ‘Bàsics BTV’ d’aquest dilluns. Joan Estevadeordal, president de l’associació Catalunya Camina, l’ha lamentat perquè “només beneficia el vehicle privat” i ha demanat que es recuperi espais per a les persones. Carles Benito, del Bicicleta Club de Catalunya, ha assegurat que el problema de les bicicletes per la vorera són “una colla d’incívics” que dónen mala imatge.

El novembre de 2014 la Comissió de Seguretat i Mobilitat va modificar l’ordenança de la bicicleta i com a principal novetat va destacar la prohibició de circular per sobre de les voreres. La mesura havia d’entrar en vigor l’1 de novembre d’aquest any però l’Ajuntament no ha pogut posar en funcionament tots els quilòmetres de carril bici projectats i, per tal de garantir la seguretat dels ciclistes, ha ajornat la mesura fins a com a mínim d’aquí a un any. No es descarta una nova moratòria si la infraestructura no està a punt quan passin aquests 12 mesos.

Quan s’acabi la moratòria, les bicicletes només podran pedalar a les voreres de més de 4,75 metres que tinguin almenys tres metres d’espai lliure de terrasses i mobiliari urbà. La prohibició no afectarà els ciclistes de menys de 12 anys i els que hi circulin de nit, entre les 22 i les 7 h.