La mobilitat és una de les causes principals de contaminació a Catalunya. La pujada del preu del petroli i la futura pujada de l’electricitat apunten a la bicicleta com el mitjà de transport més econòmic, alhora que el més ecològic. Però coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) denuncia que una de cada sis catalanes entre 12 i 79 anys no sap anar amb bicicleta.

El club aposta perquè tots els adults tinguin accés a la bicicleta, amb la campanya “Dóna un cop de pedal per la Biciescola”, que pretén garantir la continuïtat del projecte de la l’escola de bicicleta per a adults que ha ensenyat més de 4.000 dones a anar amb bicicleta.

Segons el baròmetre de la bicicleta de 2011, són les dones més grans i de classe social més baixa les que no saben moure’s amb les dues rodes. Però, a més, asseguren que el foment de la bicicleta entre les dones no s’atura en elles mateixes. Si una mare va regularment amb bicicleta, diuen, és molt més probable que els seus fills incorporin aquest hàbit de petits i el mantinguin al llarg de la seva vida.

La Biciescola del BACC

La Biciescola ha atès més de 5.000 adults, el 85% de dones, de 45 anys de mitjana, que han volgut aprendre a anar amb bicicleta i a circular. Però la reducció de la subvenció que rebia de la Generalitat, alerten, posa en risc poder continuar la tasca. “Dóna un cop de pedal per la Biciescola” és una campanya de captació de fons i de suports per tal de garantir que el projecte de la Biciescola d’adults pugui continuar la tasca d’ensenyar adults a anar amb bicicleta i a circular. La campanya s’inicia amb una acció de microdonacions a través del portal Verkami.com fins al 18 de juny. A canvi, podran rebre diferents recompenses en funció de la quantitat aportada.