bicicletes, nens, bicibús
Prova pilot del nou bicibús de la Sagrada Família.


El bicibús guanya una ruta nova, la vuitena ja a Barcelona, que passarà per tres escoles de la Sagrada Família. Divendres passat en van fer la prova pilot i el dia 25 començarà a funcionar amb regularitat. Aquest bicibús serà quinzenal però no descarten passar-lo a setmanal si la demanda creix. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és reclamar més espais segurs per anar en bici a l’escola.

La ruta passa per tres centres escolars

La ruta passa per tres centres escolars, tot i que aviat preveuen que se n’hi afegeixi un quart. De moment hi participen les escoles Fructuós Gelabert, Sagrada Família i 9 Graons. S’inicia al carrer de Provença amb Cartagena, puja per Marina i segueix per Còrsega fins a Sardenya, on té la parada de les escoles Fructuós Gelabert i Sagrada Família. Baixa per Sardenya i torna a agafar Provença fins a Roger de Flor, ja a la Dreta de l’Eixample, on acaben el recorregut els alumnes de l’Escola 9 Graons. Demanen que s’incrementin els aparcaments de bicicletes prop dels centres educatius.


Per una mobilitat més sostenible i segura

El principal objectiu que tenen és que anar en bici a l’escola sigui una opció segura tant en grup com de manera individual.

Al barri de la Sagrada Família és necessari fer un canvi de model i promoure una xarxa de carril bici segura i apta per als infants”
Marc Hurtado, bicibús de la Sagrada Família


Per Marc Hurtado, un dels impulsors del projecte des de les famílies de l’Escola 9 Graons, al barri de la Sagrada Família, és necessari fer un canvi de model i promoure una xarxa de carril bici segura i apta per als infants. Demanen que hi puguin circular dues persones en paral·lel o que estiguin segregats del trànsit, entre d’altres. També reclamen aparcaments de bicicletes a prop dels centres escolars. Consideren que cal fer canvis en vies amb molta densitat de trànsit com són els carrers de Roger de Flor, Còrsega o Rosselló.