El moviment Batec ha fet una altra acció per denunciar el “pèssim servei” de Rodalies de Catalunya, coincidint amb el primer dels quatre mesos de l’abonament gratuït. Aquest divendres al matí, diversos ciutadans del moviment han empaperat el vestíbul de les estacions de Renfe del Clot i Sant Andreu Comtal amb cartells i adhesius en protesta per un servei de transport públic que consideren del tot deficient.

Qui és Batec, el grup de ciutadans que convoca protestes contra el servei Rodalies de Catalunya

“De què serveix el bitllet gratis si els trens no passen?”

Als cartells s’hi pot llegir la pregunta “De què serveix l’abonament gratuït si els trens no passen?”. El text va acompanyat d’un calendari on es marquen en vermell tots els dies en què hi hagut retards a Rodalies, també arran de les obres de l’estació de la Sagrera, que afecten les línies R2 Nord i R11.

També s’hi pot llegir “Això a Madrid no passa” i fan una crida a la mobilització.

Setembre, un mes negre a Rodalies

Aquest mes de setembre ha estat un mes negre a Rodalies. Els talls a les línies R2 Nord i R11 per les obres de la Sagrera han estat un autèntic maldecap per als passatgers, però no l’únic. També hi hagut altres retards per diverses incidències. El pitjor dia, però, va ser el 9 de setembre, quan una fallada en les comunicacions va causar la suspensió el servei de trens a tot Catalunya durant tres hores.

Els usuaris afectats per les obres a Rodalies de Catalunya poden fer transbord gratis al metro
L’abonament gratuït de Rodalies permet fer l’enllaç a 11 estacions de metro per poder continuar amb trajecte afectat

Accions de protesta

Batec es presenta com un moviment juvenil organitzat arreu de Catalunya que des de la primavera ha protagonitzat diverses accions de protesta contra el servei de Rodalies. Per exemple, al maig van impulsar una vaga de pagaments.