(ACN i redacció) – L’Ajuntament de Barcelona instal·larà sensors a les places d’aparcament reservades per a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de detectar els vehicles mal estacionats. Els sensors, juntament amb una aplicació, detectaran els vehicles no autoritzats i generaran una alerta que activarà els vigilants de les places d’aparcament.

L’objectiu és controlar que les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat no siguin ocupades indegudament. A més, l’aplicació permet als usuaris conèixer a temps real la disponibilitat d’aquest tipus de places d’aparcament. D’aquesta manera, s’estalvia temps i emissions contaminants, ja que s’evita que hagin de fer voltes amb el cotxe fins a trobar un estacionament reservat disponible.

La zona verda i la zona blava a Barcelona és gratuïta a l’agost?

Visites adaptades al Zoo i el Parc Güell

Aquesta és una de les tres iniciatives en el marc del programa Inovacció 2030, que el consistori posarà en marxa a principis del 2023. A banda, s’oferiran visites al Parc Güell adaptades a persones amb diversitat sensorial i cognitiva, a través d’una aplicació. El Zoo de Barcelona, a més, tindrà la possibilitat de fer visites amb un assistent virtual.

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a les empreses Play&GO experience, La tempesta i el grup Urbiotica les diferents iniciatives. Tot plegat després d’un concurs públic que es va posar en marxa a finals del 2021. La implementació d’aquestes tres solucions tecnològiques disposa d’un pressupost total de 140.000 euros.