cotxe electric recarrega barcelona

(EFE) El web especialitzat Uswitch.com ha declarat Barcelona la millor ciutat de l’estat per tenir cotxe elèctric, la sisena a escala europea. Ha aconseguit aquest reconeixement en bona part gràcies a la gratuïtat del 60 % dels llocs de càrrega, la tercera xifra més alta d’Europa.

En els punts de recàrrega de pagament, Barcelona també és un 50 % més barata que Madrid, que ocupa el tretzè lloc de la classificació. A la capital espanyola tan sols el 20 % dels carregadors són gratuïts i els de pagament són un 8 % més cars que a la capital catalana.

Per davant de Barcelona, Reykjavík, Glasgow i Lisboa són, per aquest ordre, les ciutats europees més ben equipades per utilitzar un vehicle elèctric segons la classificació, que compara dades del sector des del 2010. Budapest i Oslo figuren en quarta i cinquena posicions.

En canvi, les pitjors ciutats europees per ser propietari d’un cotxe elèctric, segons la seva anàlisi, són per aquest ordre Liverpool (el Regne Unit), París, Viena, Frankfurt (Alemanya), Rotterdam (els Països Baixos) i Colònia (Alemanya).

La llista ha estat definida a través de la suma de quatre criteris: el percentatge de llocs de càrrega gratuïta, el preu mitjà de l’energia, la potència mitjana de recàrrega i la distància entre els llocs de càrrega.

L’estudi del portal britànic especialitzat també assenyala que Europa té, avui dia, vuit vegades més vehicles elèctrics en carretera que el 2015 i destaca Xipre, Luxemburg i Irlanda com els països europeus amb més arrelament del cotxe elèctric en l’última dècada.