Barcelona és la ciutat de l’estat més congestionada pel trànsit, segons un informe elaborat per la companyia de GPS TomTom. L’informe detalla la situació del trànsit en 403 ciutats de tot el món i Barcelona és la primera de l’estat, 61a d’Europa i 118a del món.

El trànsit a la ciutat s’ha incrementat un 1 % al llarg del darrer any, segons TomTom, que també apunta que els conductors passen el 29 % del trajecte en un embús.

El matí dels feiners, el pitjor moment per circular

Segons l’estudi, el pitjor moment per a la circulació a Barcelona són els matins dels dies feiners en què, de mitjana, hi ha una congestió del 60 %, cosa que incrementa en 18 minuts els trajectes que podrien fer-se en mitja hora. En horari de tarda, el nivell de congestió disminueix lleugerament i se situa en el 55 %, incrementant en 17 minuts els trajectes de 30.

Per darrere de Barcelona, Palma de Mallorca, amb un 25 % de congestió, és la segona ciutat amb més embussos. Completa el podi de congestió Granada (24 %), seguida de Madrid (22 %) i Santa Cruz de Tenerife (22 %).

La congestió creix a tot el món

La ciutat més congestionada del planeta, segons l’estudi, és Bombai (Índia), en què els embussos s’enduen el 65 % del temps de conducció. La primera ciutat europea en aparèixer al llistat és Moscou (56 %), cinquena del món.

Segons l’informe de TomTom, només 90 ciutats han disminuït considerablement el trànsit a les seves carreteres, mentre tres de cada quatre l’han augmentat o mantingut. Els descensos més evidents s’han detectat en territori asiàtic.