L’Ajuntament de Barcelona vol que el sistema de multes per als infractors de la zona de baixes emissions sigui més contundent i impliqui també una pèrdua de punts del carnet de conduir. Ho ha explicat aquest dilluns el regidor de Transició Energètica, Eloi Badia, en una entrevista a TV3.

Badia ha assegurat que, perquè això sigui possible, demanaran al Govern espanyol que desplegui el reglament que ha de permetre aplicar multes a conductors de vehicles per infraccions ambientals o contra la salut. Un reglament, ha dit el regidor, que hauria d’incloure aquesta possibilitat de restar punts als infractors reincidents.

Badia ha explicat que la baixada de les multes previstes per la zona de baixes emissions als 100 euros (en un primer moment es van situar en els 200) és, precisament, perquè l’Estat encara no preveu agreujants de les sancions per temes ambientals o de salut. Per tenir les màximes garanties jurídiques, per tant, els responsables dels cinc municipis implicats en la zona de baixes emissions van acordar reduir l’import de les multes.

La DGT descarta la retirada de punts

En declaracions a El Periódico, el director general de Trànsit, Pere Navarro, ha descartat un canvi normatiu que possibiliti la retirada de punts del carnet de conduir als infractors de la ZBE. Ha assegurat que la retirada de punts “està vinculada exclusivament a qüestions de seguretat vial”.