Els taxistes asseguren que la vaga de taxis a Barcelona aquest 18 de maig busca denunciar el “nou atac al model de servei públic” i rebutgen la possibilitat que la Generalitat de Catalunya no limiti les llicències dels VTC a una per cada 30 taxis, tal com va aprovar el Govern espanyol. “Això és el que han d’aplicar. Si no, hi haurà conflicte i no hi haurà pau. Això és la guerra total“, ha dit el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez.

Álvarez fa una crida a participar en la vaga de taxistes per fer pinya. “Cal protegir el sector pel bé de tots. No volem especuladors que precaritzin i abusin. Això no és Madrid“, ha insistit el sindicat. Les paraules arriben, segons Élite Taxi, després de conèixer-se que hi ha “un esborrany” als despatxos del Palau de la Generalitat en què es preveu no limitar les llicències dels VTC. “No s’entendria 4.000 cotxes per aquí“, ha opinat Álvarez.

El taxi alerta: les municipals del 2023 són a tocar

Els taxistes confien que amb la vaga de taxis i la marxa lenta a Barcelona el govern de la Generalitat acabi confirmant la limitació de les llicències de VTC. “Amb el taxi no s’hi posaran, i menys a les portes de les eleccions municipals del 2023, on el taxi i les seves famílies arrosseguen més de 40.000 vots“, ha dit Tito Álvarez.

Malgrat l’aturada i la marxa lenta a Barcelona, els taxistes garanteixen el servei gratuït, per exemple, a la gent que requereix visites hospitalàries per quimioteràpies o radioteràpies i també a persones amb mobilitat reduïda.