Aquest dilluns al migdia, a partir de les 14 h, es reprendrà el servei d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid. Les connexions entre les dues ciutats, tant aèries com ferroviàries, s’han vist interrompudes tot el cap de setmana a causa del temporal de neu. Els trens AVE i llarga distància es van haver de suspendre dissabte, tant amb destinació a Madrid com les connexions amb el sud i nord peninsulars. Tampoc no era possible desplaçar-s’hi des de cap punt de Catalunya, ja que les nevades a la zona de Calatayud i Saragossa van obligar a suspendre tots els serveis ferroviaris.

Renfe ha anunciat que a partir de les 14 h de dilluns es recuperaran el serveis d’Alta Velocitat-Llarga Distància que enllacen Catalunya amb Madrid, i també els trajectes que connecten amb el sud i el nord de la península.

Barajas reprèn a poc a poc l’activitat

L’Aeroport Adolfo Suárez – Barajas va començar a reprendre l’activitat diumenge a la tarda. L’UME (Unitat Militar d’Emergència) va treballar durant tota la matinada i el matí per netejar les pistes. A la tarda es van operar les primeres sortides de forma “gradual”, i es preveu que aquest dilluns puguin començar a aterrar-hi els primers avions. La borrasca Filomena va obligar Aena a desviar alguns vols cap a l’aeroport del Prat davant la impossibilitat d’aterrar a la capital espanyola com a conseqüència de la intensa nevada.