Aquest dilluns al migdia, a partir de les 14 h, s’ha reprès el servei d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid, després de dos dies amb les connexions interrompudes, tant aèries com ferroviàries, entre les dues ciutats. El temporal de neu provocat per la borrasca Filomena va obligar a suspendre dissabte els trens AVE i llarga distància, tant amb destinació a Madrid com les connexions amb el sud i el nord de la península.

Tampoc no era possible desplaçar-s’hi des de cap punt de Catalunya, ja que les nevades a la zona de Calatayud i Saragossa també van obligar a suspendre els serveis ferroviaris. Un servei que també es reprèn aquest dilluns.

Tot i això, el primer tren d’AVE que havia de venir des de Madrid ho fa amb més d’una hora de retard, i no està previst que arribi a Sants fins a les 18.30 h. Antonio Carmona, portaveu de Renfe, ha explicat que un dels motius d’aquest retard és que els trens han de circular més lentament per la presència de gel a les vies.

Retards de més de 45 minuts a Rodalies

Carmona també ha assenyalat que una avaria a la catenària entre Sants i l’Hospitalet provoca retards que poden superar els 45 minuts a les línies R1, R3 i R4. A causa d’aquesta incidència, entre les estacions de Sants i Cornellà es circula per via única.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que al servei de Rodalies encara no està operativa la connexió de mitja distància de Riba-roja a Reus i de Salomó a Lleida.