Les línies afectades són l’L9 Nord (La Sagrera – Can Zam), l’L9 Sud (Aeroport T1 – Zona Universitària) i l’L10 (La Sagrera – Gorg). A primera hora del matí s’ha comprovat que la telefonia i la ràdio internes s’havien avariat, i que això impedia la transmissió permanent d’informació entre els empleats, cosa que posava en risc la seguretat en cas que s’haguessin mantingut en funcionament els trens.

TMB ha posat a disposició dels passatgers uns autobusos especials que fan el mateix trajecte, si bé també es recomanava agafar altres línies de metro o dels ferrocarrils depenent d’on es vulgui anar. En tot moment s’ha estat informant amb avisos sonors i lluminosos els usuaris. A les 8.15 h, el servei a l’L9 Sud s’ha restablert, si bé el metro no s’atura a les parades de Parc Nou i Parc Logístic, i el temps de pas dels combois ha estat de més de 15 minuts.

Més afectacions al suburbà

El servei de l’L1 del metro també ha quedat temporalment interromput aquest dijous al matí per causes alienes a l’empresa i, durant prop d’una hora, no hi ha hagut circulació de trens entre les parades de Clot i Torras i Bages. La incidència, a Fabra i Puig, ha obligat el Servei d’Emergències Mèdiques i els Bombers a intervenir-hi.