A les 9 h del matí, hora punta, els passatgers arriben a Sants amb pressa. Alguns van amb uns 20 minuts de retard i es queixen de manca d'informació. La megafonia, diuen, no funciona a totes les estacions. LLUÍS CAPELLADES "De Sant Joan Despí aquí, 25 minuts, quan normalment es tarda 10 o 15 minuts". MIQUEL MOTA "Notàvem que anava frenant i frenant, però la informació no la donaven fins a l'Hosiptalet!". MONTSE AUGÉ "Avui encara han avisat per megafonia, però normalment no ho fan". L'avaria s'ha produït a 7.45 h del matí. Una incidència en el sistema de senyalització automàtica ha obilgat a regular els trens de manera manual. En total, ha afectat quatre línies: l'R1, l'R3, l'R4 i l'R7. No ha estat l'única incidència que ha afectat la circulació de trens de rodalies. Dues avaries més, una l'estació de Canet de Mar i l'altra a la R3, entre Vic i Balanyà, han causat retards d'uns 25 minuts. ANTONIO CALLE "Me han dicho que era la vía ocho, pero aquí el tren no viene". JORDI PALACIOS "Porto 40 minuts esperant, i aquí hi ha un descontrol de gent que ja no sabem què fer". Els tres problemes han quedat resolts poc abans de les 11 h del mati. Adif ja ha anunciat que obrirà una investigació per esclarir-ne les causes.

Els tècnics parlen d’una “ocupació de circuits” que ha deixat fora de servei el sistema de senyalització de la via 8 de Sants, a la sortida cap al túnel de Catalunya. A causa d’aquest problema, els semàfors es posen automàticament en vermell, per motius de seguretat. Això ha fet que el pas dels trens s’hagi hagut d’autoritzar de forma manual, cosa que ha originat retards de més de 30 minuts en sentit nord a totes les línies de rodalia que travessen Barcelona pel túnel de Plaça de Catalunya: R1, R3, R4 i R7.

La línia verda, R2, que passa pel túnel de Passeig de Gràcia, també ha registrat alguns retards a Bellvitge, de trens que intentaven entrar a Sants. En cap cas no s’ha arribat a interrompre la circulació.

Avaries similars han afectat la línia R3 entre Balenyà i Vic de les 6 i les 7.50 h i l’R1 a Canet de Mar tres hores més tard. Hi ha hagut retards de 25 minuts, que han provocat aglomeracions importants a les estacions afectades.

Adif ha obert una investigació per determinar les causes d’aquestes incidències. D’entrada, n’han advertit per la megafonia dels trens i de les estacions, a més dels canals d’informació habituals.