Un accident múltiple amb quatre vehicles –dos autobusos, una motocicleta i un taxi- implicats ha provocat un total de 24 ferits a la plaça d’Espanya. El xoc s’ha produït entre un autobús de TMB i la motocicleta, i després s’hi ha vist implicat un segon autobús (d’una línia interurbana), que ha xocat contra el primer, a conseqüència de la frenada. Segons fonts municipals, l’autobús de TMB ha atropellat la motocicleta. La conductora n’ha quedat ferida menys greu, i els 23 ferits restants són passatgers que viatjaven en l’autobús i han resultat ferits lleus.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat agents de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra, Bombers i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Del total de 24 ferits, vuit han estat traslladats a un centre hospitalari i 16 han estat atesos allà mateix. Entre els que s’han traslladat a l’hospital hi ha l’única ferida amb pronòstic menys greu, la conductora de la motocicleta.

La motocicleta ha quedat atrapada al bus

Com a conseqüència de l’atropellament la moto ha quedat atrapada sota un dels autobusos. Segons ha explicat l’intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, el vehicle ha arrossegat la moto durant uns quants metres i després s’hi ha quedat bloquejada. Això ha obligat a una actuació de rescat dels Bombers que ha estat fàcil. Un cop ha estat alliberada, el vehicle ha estat retirat de la via amb una grua municipal.

La motorista ha resultat ferida menys greu amb una fractura a una cama, segons han explicat fonts del Servei d’Emergències Mèdiques, i ha estat trasllada a l’Hospital Clínic. I la resta de ferits, que han estat lleus, viatjaven sobretot en el segon autobús.

La Guàrdia Urbana estudiarà les càmeres de la zona

De moment, la Guàrdia Urbana no ha pogut determinar les causes de l’accident, tot i que tot apunta que es tracta d’un error humà. Els agents han parlat amb diversos testimonis i estudiaran les càmeres de la zona per extreure’n conclusions. La investigació està en marxa.

Entre els diversos testimonis del xoc hi ha una veïna del barri que ha enregistrat amb el seu mòbil com els bombers i els equips d’emergència han treballat en el rescat.

Retencions i afectacions al trànsit

L’accident s’ha produït cap a les 10 h i ha provocat retencions i afectacions al trànsit al voltant de la plaça d’Espanya i l’avinguda del Paral·lel. Els agents de la Urbana han pres mesures excepcionals. D’una banda, han fet una desviació a la Gran Via d’entrada perquè la gent circulés pel tronc central i, per tant, pel túnel. De l’altra, també s’ha tallat el trànsit d’entrada a l’avinguda del Paral·lel.

Un cop els Bombers han aconseguit rescatar la motorista i s’han pogut retirar alguns dels vehicles implicats, la circulació s’ha normalitzat. L‘autobús interurbà, però no s’ha pogut retirar fins passades les 14 h. 

La policia municipal ha anat informant a través del seu compte de Twitter.

33 víctimes al dia

La Guàrdia Urbana ha recordat que a Barcelona es registren unes 12.000 víctimes de diversa consideració anuals, com a conseqüència d’accidents de trànsit, el que suposa unes 33 persones al dia. Segons la policia en el 90 % la causa és un factor humà, ja sigui una distracció o una mala decisió al volant.